Известие

Collapse
No announcement yet.

Колеги проблем колата гасне

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Колеги проблем колата гасне

Значи колеги забелязах от извесно време колата изгасва по време на движение,обороти падат тресе или загасва мотора или не,подавам по рязко газ заглъхва и гасне,пречината от какво може да е,горивен филтър и възд. филтър нов,дали от спекани дюзи(Ауспух черен,масло негори) Диагностика нулева в гр казанлък,помогнете колеги с някви варианти.
    Citroen C5-ko 2.0hdi black-metal

ФИАТ ПУНТО 1.2 96г.на жена ми
    Алфа 146 1.6 т.с Алфа 156 1.8 т.с. Алфа Ромео 147 1.9 жтд 115--Ехх няма ги..

Махнат ли е катализатора, дебитомера как е,провери да не ти е спукан маркуча от филтъра до дебитомера, прегледаи бубините и кабелите на свещите. Най-лесния вариант е да палнеш колата и да дойдеш до Сф. и ще се види от какво е.
    Fiat Punto 1.4GT 1996
    Hyundai Tucson 2.0 2007
    Renault Clio 1.5 2019

Comment

Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщение
      Махнат ли е катализатора, дебитомера как е,провери да не ти е спукан маркуча от филтъра до дебитомера, прегледаи бубините и кабелите на свещите. Най-лесния вариант е да палнеш колата и да дойдеш до Сф. и ще се види от какво е.
      Дебитомера,е мн добре почистен,огледах за дупки по въздушните маркучи,проверени са кабелите(ходих в един сервиз)добре са.Свещите са нови NGK,отново с нагар.Катализатора не съм махал,тези дни го заменям с резонантно гърне.Колега до стара загора не мога да отида,камоли до София,просто колата ще ме остави на пътяМерси все пак колега

Comment

Първоначално публикувано от alfozo Покажи съобщение
        Дебитомера,е мн добре почистен,огледах за дупки по въздушните маркучи,проверени са кабелите(ходих в един сервиз)добре са.Свещите са нови NGK,отново с нагар.Катализатора не съм махал,тези дни го заменям с резонантно гърне.Колега до стара загора не мога да отида,камоли до София,просто колата ще ме остави на пътяМерси все пак колега
        извинявай за лошия съвет но махай яяяяя

Comment

дебитомер, откачи го и карай без него, но гледай да си намериш друг, щото харчи сигурно 20 без тоя дебитомер.

Comment

Първоначално публикувано от street fighter Покажи съобщение
            дебитомер, откачи го и карай без него, но гледай да си намериш друг, щото харчи сигурно 20 без тоя дебитомер.
            как пък реши че е от него ей така дистанционно?
            166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
            ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Първоначално публикувано от galinves71 Покажи съобщение
              извинявай за лошия съвет но махай яяяяя
              Алфата история ли да я правя,както другите ми коли,под подписа ми долуАко ще я сменям ше е само за италиански авт. колега.ОК дай мнение ти как постъпи с твойта кола

---------- Post added at 20:41 ---------- Previous post was at 20:34 ----------

Като откача дебитомера присъсква 2-3 пъти,все едно вдишва и издишва,(образно казано) и се успокоява,но не сам карал така с изкл. дебитомер. Забравих да отбележя че след 4,500 /5000к.об. изпушва лек тъмен дим.

Comment

Първоначално публикувано от alfozo Покажи съобщение
                Алфата история ли да я правя,както другите ми коли,под подписа ми долуАко ще я сменям ше е само за италиански авт. колега.ОК дай мнение ти как постъпи с твойта кола

---------- Post added at 20:41 ---------- Previous post was at 20:34 ----------

Като откача дебитомера присъсква 2-3 пъти,все едно вдишва и издишва,(образно казано) и се успокоява,но не сам карал така с изкл. дебитомер. Забравих да отбележя че след 4,500 /5000к.об. изпушва лек тъмен дим.
                Махни АГУ-то и ще си по доволен...алфа на газ не ми пасва на мен нещо...ама там ти е проблема да знаиш
                Сега:Fiat Punto GT 1.4 turbo 136HP + Chip
                Преди:Alfa Romeo 145 1.6 16v 120HP

Comment

Първоначално публикувано от KalinAlfista Покажи съобщение
                  Махни АГУ-то и ще си по доволен...алфа на газ не ми пасва на мен нещо...ама там ти е проблема да знаиш
                  Не карам на газ,вече от 400-500км само, защото мисля че загуби настроиките на уредбата,поради тази пречина която е на бензин зле.Почистването на дросела дали ще донесе някакъв успех,

Comment

Моята преди седмица взе да прави същия номер, трудно пали, гасне. На елкона казаха дебитомера си е отишъл, смених го и всичко се оправи. Все пак това си е датчик и почистването не го оправя, има си срок на действие.
                    Last edited by BLUE1; d.m.y г., 00:06.
                    SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

.....

Comment

на празен ход как са оборотите...но се пак за профилактика го изчисти......иди на диагностика....а варвенето как е набира ли се пак???
                        Сега:Fiat Punto GT 1.4 turbo 136HP + Chip
                        Преди:Alfa Romeo 145 1.6 16v 120HP

Comment

Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщение
                          Моята преди седмица взе да прави същия номер, трудно пали, гасне. На елкона казаха дебитомера си е отишъл, смених го и всичко се оправи. Все пак това си е датчик и почистването не го оправя, има си срок на действие.
                          Ок,колега ще се пробвам да се спазаря,с някои авточасти магазин,само за пробно с такав като моя дебитомер,по номера му.Ако заспи ще го купувам,но пак подчертавам,че като няма свястна диагностика,за алфа146 1,6 т.с. Сега насляпо карам все едно,докато олуча болката и.направо...се поизнервям.

---------- Post added at 21:28 ---------- Previous post was at 21:21 ----------

Първоначално публикувано от KalinAlfista Покажи съобщение
                          на празен ход как са оборотите...но се пак за профилактика го изчисти......иди на диагностика....а варвенето как е набира ли се пак???
                          Почистил съм го хубаво,със wd-40 спрея,и оборотите спят,850-900 .Значи с набирането е малко по мудно на 1-ва ,и 2-ра ск. набира добре,3-та 4,5 ск. по бавно,от както си я знам,преди това,значи повече от 190 неможе да вдигне,преди (210)

Comment

Няма ли други мнения,съвети защо така забива ,и гасне тая кола.Като е загряла го прави,през 2-3 мин.

Comment

Без да твърдя, че съм разбирач, но признаците са като за смяна на дебитомера, а и ти сам твърдиш, че откачайки го колата не гасне. Не е проблем да направиш няколко кръгчета с изключен дебитомер и да разбереш в него ли е проблема.
                              SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Working...
                              X